Wednesday, February 13, 2013

I'm fine




People tell you to stay strong, keep smiling,
Don't think about it.
But they got no idea how hard it is to do so.










Why life is so hard?  :(
I don't want to cry anymore. Please.
I just want to live a happy life. That's it.
Is it hard to achieve?

ya, pity me.

Sunday, December 16, 2012

It's a holi ! holidays !

Assalamualaikum.

Oh baby it's raining !

It's pretty cold nowadays as it is raining season. I don't feel like wanna wake up when i'm sleeping and to take a bath becomes a hard thing to do during raining. hehe. yeah i'm quite lazy :)
oh for now, I'm still having my holidays and the best part is I didn't go anywhere, just staying at home even it's holidays ! my routines are like eating+watching/surfing+sleeping. that's it. kinda sad huh? T__T

Actually, I have planned something for these holidays that is to take driving license. but, man propose, God dispose. we can plan so many things but it doesn't mean that it'll really happens, right? There were a lot of things happened during the beginning of the holidays; my eldest brother, finally, becomes a husband to his wife. I only went to Kedah for my brother's wedding and a week after that, my house held a 'Majlis Kesyukuran'. I was damn busy with all the preparations, what to do? I'm the only daughter among the siblings =.=" I thought I can take my driving license after the ceremony, but then something bad happened to my father. he was attended to the hospital because he got a fever for almost two weeks. Alhamdullilah, he's well and okay now. just left a few days before the new semester will start, so, I still have no luck to take the driving license this year, perhaps next year? I hope so !

As it's holidays, this becomes a good opportunities for me to learn cooking. I don't know why I'm too enthusiastic to cook, maybe I'll turn to be 20 next year so it makes me think that I have to prepare myself. hehe XD and ya know, cooking is not easy actually, but I'll keep trying and learning so that I'll be good enough in cooking. I'm happy that I can cook for my family and then looking them eat all the dishes. It's a kind of satisfaction for me.


Till then,
byeee  =)

Saturday, December 15, 2012

I miss my blog

Assalamualaikum.

Dah lama aku tak update blog kesayangan ni. Entah mengapa, keinginan itu ada tetapi tahap kemalasan serta kesibukan yang melampau menyebabkan aku tidak mempedulikan blog ini. Banyak benda yang dah berlaku dalam hidup aku dari selepas aku menamatkan zaman persekolahan dan PLKN sehinggalah aku terpaksa mengalami detik-detik yang sukar dalam membuat keputusan untuk memilih jalan hidup aku yang seterusnya.  Alhamdullilah, akhirnya sekarang aku bergelar pelajar di Institut Pendidikan Guru dalam bidang TESL dan telahpun menamatkan foundation year selama satu tahun setengah  dan InsyaAllah sekiranya ada rezeki, suatu hari nanti aku akan mendapat 'title' sebagai seorang guru. Aku berdoa agar Allah memudahkan jalan aku untuk mencapai cita-cita yang sudah lama aku impikan. Amin.

Aku ingat nak aktif semula dalam blogging jika tiada aral melintang. Bagi aku, blog ini adalah catatan hidup aku sendiri dan tempat untuk aku meluahkan segala rasa dan isi hati.


I really miss you, my blog <3 p="p">

Wednesday, March 16, 2011

PLKN:Camp Life Part 2



^^pada 3 januari,ktorg smua menunggu kdatangan kwn2 dari negeri perak..so,untk hari tu memang xde ape2 aktiviti..sma la jugak pd 4 januari,kwan2 dr negeri selangor dan penang pulak yg smpai...2 hari berturut2 ktorg xde buat ape2 xtvt..so masa tu rsa boring gler2 lah....yg ktorg buat cuma makan..makan dan makan cukup 6 kali sehari..sehingga la smua pelatih2 smpai smua bru jurulatih mulakan xtvt.2 hari masa yg diambil untk proses pntadbiran menunggu kwn2 yg lain dtg..time tu memg heaven laa...ktorg relaks2 jer..waktu tidur pon awal...tp smuanya berubah bila jurulatih da mulakn xtvt..huhu.


^^first week,ktorg byk disajikn dgn ceramah..lps tu,mula berlatih menyanyi lagu2 PLKN..iaitu lagu khidmat negara dan lagu satu malaysia..sy still ingat,masa tu cikgu arcbar yg handle ktorg..smua wira&wiarawati sma2 practice nyanyi lagu ni kat dewan makan ..then cikgu arcbar siap suruh wira & wirawati nyanyikn lagu khidmat negara kuat2..pahtu bndgkn antra wira atau w/wati..sape yg pling brsuara kuat..hehe..bergegar kot satu dewan..time ktorg nyanyi..lgu2 nih smua ktorg kena hafal coz every morning at 6.30 a.m ad pt pagi dan ktorg kena nyanyikn lagu nih slps lagu negaraku...


^^ktorg gak diajar kawad asas smasa pt pagi..cthnya,cara nak naik/turunkn bendera..cara menadah tgn smasa bacaan doa..ikrar..n mcm2 ag laa.hari2 ktorg ad pt pagi so hari2 la ktorg kena lakukan smua ni...ktorg mula melakukn xtvt2 stlh brlngsungnya majlis perasmian pembukaan PLKN bg kumpulan 1 siri 8/2011 oleh tuan komandan..dan pd saat itu la bermulanya segala tugasan~tugasan utama yg diberikan oleh jurulatih kpd pelatih wira & wirawati adlah.....KKJ!